Rusia va cumpara, pana in luna septembrie, obligatiuni in valoare de 10 miliarde de dolari de la Fondul Monetar International. Anuntul a fost facut de un responsabil al Ministerului rus de Finante, in timpul discutiilor de la summitul G8, scrie AFP. „Un acord intre Rusia si FMI va fi realizat in august-septembrie”, a declarat Andrei Bokarev.

Fondul Monetar International a anuntat la sfarsitul lunii mai ca Rusia si-a exprimat intentia de a cumpara obligatiuni, fara a vorbi, insa, de un calendar. Rusia a fost prima tara care a oficializat un astfel de proiect.

Si Brazilia si-a anuntat intentia de a achizitiona obligatiuni FMI in valoare de 10 miliarde dolari, pentru a-si majora resursele, in timp ce China vrea sa cumpere titluri in valoare de 50 miliarde. Obligatiunile vor fi emise in Drepturi Speciale de Tragere (DST), a caror valoare este determinata de un cos de patru monede.

La summitul G20 din aprilie, de la Londra, sefii de stat sau de guvern din cele 20 de tari s-au angajat sa contribuie cu 500 de miliarde de dolari la Fond, pentru a-l ajuta sa sustina statele cele mai afectate de criza economica.