Economia Romaniei a scazut in cel de-al doilea trimestru al anului cu 7,5%, comparativ cu perioada similara din 2008, ritm mai accentuat decat cel din primul trimestru, de 6,2%, se arata intr-un raport al Raiffeisen Bank. Analistii bancii noteaza insa ca, in termeni trimestriali, scaderea Produsului Intern Brut (PIB) a incetinit in perioada aprilie - iunie comparativ cu cele trei luni anterioare.

"Datele recente au aratat ca activitatea economica a fost destul de slaba in trimestrul al doilea si ne asteptam ca Produsul Intern Brut real sa scada din nou, in termeni trimestriali. Totusi, scaderea PIB in trimestrul al doilea ar trebui sa fie mai putin severa decat in primul trimestru", se arata in raportul Raiffeisen Bank. PIB-ul Romaniei a scazut in primul trimestru cu 4,6% fata de trimestrul anterior.

Totodata, Raiffeisen Bank estimeaza ca scaderea PIB va continua si in al treilea trimestru, o revenire urmand sa se inregistreze in ultimele trei luni ale anului.

In acelasi timp, analistii bancii prognozeaza ca BNR va continua sa reduca dobanda de politica monetara, nivelul acesteia urmand sa ajunga la 8% la finele anului, de la 9% in prezent.