Primim de 10 ori mai multe aplicatii acum. Oameni care probabil au fost pusi pe liber sau urmeaza sa fie de la celelalte banci din sistem. CV-uri aiuritoare de-a dreptul. Culmea este un caz al unei angajate de la noi care probabil ca a vazut pe Bestjobs anuntul si in disperare, ne-a trimis cv-ul desi e angajata noastra de cativa ani. N-o fi fost atenta la numele bancii probabil…O s-o chem luni sa vedem ce vrea de fapt.

Uite ce scrie unul : "Sunt o persoana asteptata la minte".

Cum e aia, asteptata? Tipul e din Drobeta si vrea la noi, ca acolo se desfiinteaza agentia si nu-i reloca in-house. Alta, din Iasi imi spune la hobby-uri ca e pasionata de muzica si dans. Cat de relevant e pentru mine asa ceva, te intreb? Bine ca nu-mi scrie ca-i place sa gateasca bors.

Un altul, bucurestean, sector 6, e si mai simpatic. Isi trece in CV rubrici pe care eu in locul lui le-as sari. Scrie mare "experienta in banci", si in dreptul rubricii scrie mare "NU". La ce o mai fi trecut asta, nu inteleg. Sau un altul, tot din Bucuresti, teller la o banca de top 3, la descrierea responsabilitatilor sale, scrie : banca are peste 3000 de angajati, fiind lider pe segmentul…. Ca si cum eu n-as sti, sau ca si cum asta era responsabilitatea lui, sa numere fir cu fir, angajatii.

Primim CV-uri nu doar de la colegi din banci, ci si din afara. Unul e fost client al nostru. A avut un hotel mic si a inchis, ca nu-i mergea. Acum ne-a trimis CV-ul incercand sa ne convinga ca el a lucrat cu bancile, ceea ce e ca si cum ar fi lucrat in banci, ca a completat si el formulare bancare, chiar daca numai in calitate de client. Oamenii cred ca sunt disperati si incercam sa le transmitem ca, mai ales acum, avem tinte foarte riguroase in materie de recruitement.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.