Moneda unica europeana continua sa se devalorizeze, luni, in fata monedei americane, in timp ce investitorii asteapta, in aceasta saptamana, o serie de statistici si rezultate bancare importante din Statele Unite.

In jurul orei 8:00, ora Romaniei, un euro era cotat la 1,3915 dolari, fata de 1,3939 vineri seara.

Euro a pierdut si in fata yenului japonez. Cursul este luni dimineata de 128,35 fata de 128,97 unitati pentru un euro, la sfarsitul saptamanii trecute.

Si dolarul a cedat in fata monedei japoneze pana la 92,24 yeni pentru un dolar fata de 92,52 yeni vineri.

Piata pare calma deocamdata in asteptarea cifrelor pe luna iunie privind inflatia, productia industriala si evolutia preturilor locuintelor in Statele Unite.

Investitorii asteapta, totodata, in aceasta saptamana, publicarea rezultatelor mai multor banci americane importante, intre care Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America si Citigroup.

Noi cifre economice dezamagitoare ar pune din nou presiune pe dolar in fata yenului, dupa ce vineri moneda americana a cazut la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni in fata yenului.

Dar si yenul este sub presiune, dupa infrangerea, duminica, in alegerile locale a partidului la putere, un test pentru popularitatea in scadere a premierului Taro Aso, inaintea alegerilor legislative anticipate din 30 august.