Reiau o parte dintre concluziile unui studiu recent comandat de o banca de top, cu privire la starea de spirit a bancherilor in urma turbulentelor si a potentialelor solutii. Banca trece printr-un proces intern de restructurare, ca multe alte institutii similare. Cum dai oamenii afara? Care sunt cei de care te poti dispensa? Fiecare paragraf apartine unui alt bancher, sondajul fiind facut doar printre middle si top manageri, in intreaga retea a bancii (Bucuresti si teritoriu).

„Deplasarea periodica a supervizorului resurse umane in teritoriu pentru a se cunoaste toate problemele cu care se confrunta activitatea de resurse umane, acolo. Exista o zvonistica puternica in teritoriu, cum ca li se desfiinteaza posturile, ca-i reloca pe oameni in alte judete si ar fi bine sa li se spuna ca sunt prostii astea. In plus, asta ar duce la o legatura mai stransa atat cu conducerea grupului cat si cu salariatii, colaborand in ideea de a gasi solutii adecvate problemelor ce apar.

Apreciez ca in activitatea de recuperare a creantelor neperformante un bonus aplicat functie de volumul trimestrial de creante recuperate ar conduce la o mai mare cointeresare. Acest sistem este aplicat cu mult succes in strainatate… Chiar si MFP aplica acest sistem pentru recuperarea creantelor bugetare".

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.