Bank of America a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an un profit de 3,2 miliarde dolari, in scadere cu 5,9% fata de perioada similara din 2008, potrivit AFP. Scaderea profitului s-a datorat cresterii creditelor neperformante si a intarzierilor la plata ratelor la cardurile de credit si la imprumuturile ipotecare.

Veniturile nete ale bancii au crescut insa cu 60%, la 33,1 miliarde dolari, ca urmare a achizitionarii Merrill Lynch.

Rezultatele financiare includ sumele provenite din vanzarea participatiei pe care banca o detinea la China Construction Bank. De asemenea, profitul include dividende preferentiale de peste 805 milioane de dolari, dintre care 713 milioane de dolari achitati guvernului american.

Profitul net de dupa plata dividendelor preferentiale a fost de 2,41 miliarde dolari, sau 33 centi pe actiune, cu 25% mai putin decat anul trecut, potrivit Reuters. Analistii chestionati de Reuters estimau un profit de 29 centi pe actiune si venituri de 33,26 miliarde dolari.

In aceasta saptamana si-au prezentat rezultatele financiare si JPMorgan Chase si Goldman Sachs. Grupul bancar american JPMorgan Chase a raportat un profit net de 2,72 miliarde dolari in cel de-al doilea trimestru, in vreme ce profitul Goldman Sachs s-a ridicat la 3,44 miliarde dolari.