Economia Germaniei a scazut usor in al doilea trimestru al anului arata primele date disponibile, dupa contractia record de 3,8% in primul trimestru, se arata intr-un raport raport al ministerului de finante si bancii centrale citat de AFP. Dupa un prim trimestru dezastruos, "tendintele recesioniste s-au atenuat semnificativ" in cea mai mare economie europeana, a anuntat Bundesbank.

"Datele economice disponibile sustin ipoteza potrivit careia activitatea economica din al doilea trimestru a fost, fara indoiala, peste aseptari", au declarat oficialii ministerului de finante.

Desi investitiile industriale au scazut in al doilea trimestru, comertul va avea o contributie pozitiva la Produsul Intern Brut (PIB), deoarece importurile au scazut mai mult decat exporturile. De asemenea, activitatea in constructii a crescut in timpul primaverii, sector sustinut de proiectele de infrastructura finantate din fonduri publice.

Datele bancii centrale mai arata ca inflatia scazuta, combinata cu programul de innoire a parcului auto au determinat cresterea consumului.

Germania va publica datele statistice cu privire la cresterea economica pe 13 august.