Profitul American Express, cea mai mare companie de carduri de credit in functie de vanzari, a scazut cu 48% in al doilea trimestru la 337 milioane de dolari, sau 9 centi pe actiune, ca urmare a costurilor de restructurare, a rambursarii fondurilor guvernamentale si a scaderii sumelor cheltuite de posesorii de carduri, potrivit Reuters. In aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat un profit de 653 milioane de euro, sau 56 centi pe actiune.

Castigurile din operatiuni continue au scazut la 342 milioane de dolari, de la 660 milioane de dolari in perioada similara din 2008.

Rezultatele American Express au fost afectate de reducerea castigurilor cu 18 centi pe actiune ca urmare a rascumpararii actiunilor preferentiale de la Trezoreria americana. Excluzand aceasta suma, castigul pe actiune a fost in linie cu estimarile analistilor, de 27 centi pe actiune.

Veniturile totale au scazut cu 18%, la 6,1 miliarde de dolari, in timp ce cheltuielile consolidate au scazut cu 16%, la 4,1 miliarde de dolari, in urma planului de reorganizarea a companiei.

Actiunile American Express au scazut cu 5%, la 27,99 dolari, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare la New York Stock Exchange.