In ultimul sau raport de politica monetara publicat in urma cu doua zile, Banca Nationala a Canadei sustine ca recesiunea a luat sfarsit, datorita faptului ca in acest trimestru, economia canadiana va creste intr-un ritm anualizat de 1.3%, urmand ca ritmul de crestere sa ajunga la 4% in prima jumatate a anului viitor, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

“Suntem in grafic cu recuperarea economica, atat in Canada cat si la nivel global”, a sustinut Guvernatorul Mark Carney in fata reporterilor. Somajul va continua insa sa creasca, a mai spus acesta.

Incepand cu ultimul trimestru al anului trecut, economia Canadei s-a confruntat cu trei trimestre consecutive de scadere economica insa recuperarea a inceput deja. Desi in 2009 PIB-ul acestei tari va scadea cu 2.3%, va creste cu 3, respectiv 3.5% in 2010 si 2011.

Motoarele acestei cresteri vor fi consumul populatiei si piata imobiliara, insa moneda tare si situatia dificila din unele sectoare industriale vor incetini ritmul de expansiune economica.

Cireste continuarea si comenteaza peblogul lui Cristian Orgonas.