Gripa porcina, care a paralizat mai multe segmente ale economiei, a redus PIB`ul Mexicului cu 10,5-11% in cel de`al doilea trimestru din 2009, au aratat oficialii Bancii Centrale a tarii.

Indicatorul inregistrase un recul (8,2% ) si in primul trimestru, tendinta negativa fiind accentuata in aprilie-iunie, a declarat directorul Directiei Cercetare a Bancii Centrale, Manuel Ramos Francia, in cadrul unei conferinte de presa.

Pe langa gripa porcina, Mexicul a suferit enorm din cauza legaturilor economice pe care le are cu SUA ca si a diminuarii banilor trimisi de mexicanii care lucreaza in SUA si trimit bani acasa („capsunarii” locali. Fara conotatii malitioase).

Ca tot veni vorba, in Mexic, aceste transferuri banesti sunt a doua sursa de valuta a tarii, dupa petrol si inaintea veniturilor din turism. Discutam de circa 11 miliarde de dolari trimisi in primele 6 luni din 2009 fata de circa 13 miliarde, bani trimisi anul trecut. In primele 6 luni. Practic, in SUA traiesc (majoritatea ilegal) circa 12 milioane de mexicani.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.