Economia globala se afla inca in recesiune, iar criza economica mondiala nu se va incheia pana la sfarsitul anului, a declarat Nouriel Roubini, profesorul universitara prezis actuala conjunctura economica, intr-o declaratie usor mai optimista decat afirmatiile care i-au atras supranumele de Dr. Doom.

"Exista, acum, o potentiala luminita la capatul tunelului", a afirmat Roubini, la o conferinta din Kalgoorlie, in Australia. "Nu cred insa ca recesiunea va disparea pana la sfarsitul anului", a adaugat el, citat de Bloomberg.

Roubini afirmase, in 23 iulie, ca economia globala va incepe sa isi revina la sfarsitul lui 2009, dar ar putea intra din nou in recesiune la finele lui 2010 sau in 2011, din cauza cresterii datoriei guvernamentale, a preturilor ridicate la petrol si a lipsei de locuri de munca.

Fostul presedinte al Federal Reserve Alan Greenspan declarase ieri ca cea mai grava recesiune prin care au trecut Statele Unite in ultima jumatate de secol ar putea sa se apropie de sfarsit iar cresterea economica ar putea depasi previziunile majoritatii economistilor.