Generali Asigurari a inregistrat in primul semestru din acest an un volum total de prime brute subscrise de 245 milioane lei, cu 15,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri asiguratorul. Afacerile companiei au crescut cu 18,3% pe segmentul asigurarilor de generale si cu 4,4% pe segmentul asigurarilor de viata, comparativ cu perioada similara din 2008.

Asigurarile generale au crescut cu 18,3% (200,5 milioane lei, fata de 169,6 milioane lei in S1 2008), in timp ce asigurarile de viata au inregistrat o evolutie de 4,4%, atingand valoarea de 44,6 milioane lei (comparativ cu 42,7 milioane lei).

„Cresterea segmentului asigurarilor de viata, in conditiile in care piata cunoaste scaderi semnificative si trenduri descendente, este inca un indiciu care vine sa confirme ca Generali si-a dezvoltat o strategie coerenta, care are la baza o platforma de crestere sanatoasa pe termen mediu si lung. (...)Pe termen scurt si mediu, intentionam sa ne axam pe o crestere sanatoasa, fara sa ne asumam riscuri inutile", a declarat Marie Kovářová, director general Generali Asigurari.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, unde s-a inregistrat o crestere de 4,4%, o evolutie buna au avut-o asigurarile de grup (+36,3%), in timp ce asigurarile unit-linked s-au mentinut la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor asiguratorului.

Piata romaneasca de asigurari a crescut cu 5,55% in primul semestru al acestui an, pana la 4,67 miliarde lei, avansul de pe segmentul asigurarilor generale compensand declinul inregistrat de asigurarile de viata, potrivit datelor provizorii ale CSA. Piata asigurarior generale a crescut cu 7,58% in primul semestru, in termeni nominali, iar segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 2,7%.