Fitch Ratings a confirmat joi calificativele de credit ale Bancpost, insa a redus ratingul individual de la "D" la "D/E", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Ratingul de credit pe termen lung al bancii a fost mentinut la "BBB", cu perspectiva negativa, iar calificativul pentru credite pe termen scurt la "F3".

Totodata, agentia de evaluare financiara a confirmat ratingul de sprijin la "2". Ratingurile de credit si cel de suport indica sprijinul potential pe care Bancpost l-ar putea primi de la actionarul majoritar, grupul elen EFG Eurobank Ergasias, in caz de nevoie.

Reducerea calificativului individual reflecta impactul cresterii provizioanelor asupra capitalizarii bancii si profitabilitatea operationala redusa, care are de suferit in urma cresterii costurilor de finantare.

Capitalizarea Bancpost a fost deja consolidata prin doua infuzii de capital in acest an. Totusi, analistii Fitch apreciza ca "doar adecvata" capitalizarea bancii, fiind nevoie de noi injectii de capital in cazul unei deteriorari prelungite a mediului operational.