Curtea de Apel Targu Mures solicita punerea in dezbatere publica a Legii Unice a Salarizarii. O cerere in acest sens a fost trimisa marti catre premier, ministrul Justitiei si ministrul Muncii, informeaza Stiri.Juridice.ro. In textul solicitarii se arata ca "autoritatea publica (...) este obligata sa decida organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, daca acest lucru a fost cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate publica”.

In acest context, Curtea de Apel cere guvernului ca, "de urgenta", sa fixeze data, ora si locul unde va avea loc dezbaterea publica si sa invite oficial autoritatile publice subscrise. Toate acestea pana la prezentarea proiectului legislativ in fata Parlamentului.

UPDATE: Reprezentantii CSM au parasit discutiile de la Guvern

Intre timp, reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor au avut marti o noua intalnire pe marginea legii unice a salarizarii. La dezbateri au fost invitati si trei reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, printre care si presedintele CSM, Viorel Virgil Andreies. Toti trei au parasit sala de discutii, dupa ce premierul a refuzat sa le prezinte ultima varianta a legii unice a salarizarii, pentru a fi supusa dezbaterii sistemului judiciar.

Consiliul Superior al Magistraturii semnaleaza, printr-un comunicat de presa remis dupa ce reprezentantii CSM au parasit Guvernul. "modul netransparent, in dispretul sistemului judiciar romanesc practicat de Executiv prin care se urmareste pierderea independentei si discreditarea magistratilor".

Vedeti atasat textul integral al cererii formulate de Curtea de Apel Targu Mures si publicat de Stiri.Juridice.ro, precum si comunicatul de presa remis de CSM.