Reprezentantii patronatelor si cei ai sindicatelor au fost chemati la Palatul Victoria pentru a analiza cu premierul Emil Boc solutii in vederea imbunatatirii mediului de afaceri. Inainte de a asculta punctele de vedere ale partenerilor sociali, premierul a declarat ca Executivul a luat decizia angajarii raspunderii pe masura neimpozitarii profitului reinvestit, care va intra in vigoare de la 1 octombrie.

Intalnirea cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor a fost pentru Emil Boc o ocazie de a se lauda cu cele cateva realizari, printre care pastrarea cotei unice si a TVA la nivelul actual si mentinerea cursului euro-leu. De asemenea, rata somajului de 6,3% este, in opinia premierului, una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana. Emil Boc a tinut sa reaminteasca partenerilor sociali ca programele "Prima Casa" si "Primul Siloz" contribuie si ele la sustinerea mediului de afaceri.

Boc: Ca sa putem plati salarii si pensii in aceasta tara trebuie sa producem bogatie

Boc a mai spus ca Executivul va suplimenta, in 2010, cu 200 milioane de euro garantiile de stat acordate pentru asigurarea cofinantarii proiectelor europene. In 2009, garantiile de stat vor fi suplimentate cu 400 de milioane de euro.

Guvernul se arata dispus sa accepte, pe langa masurile stabilite la nivelul coalitiei si a Parteneriatului PSD-PDL, si alte propuneri venite din partea patronatelor si sindicatelor. "Au fost convenite un numar de masuri pe care o sa vi le prezentam si dumneavoastra spre reflectie si completare sau argumentare, urmand ca alte propuneri care vor veni din partea dumneavoastra sa fie asimilate daca se incadreaza in cadrul macrobugetar pe care il avem in vederea promovarii, pornind de la premisa pe care am spus-o de la inceput ca inainte de a imparti ceva trebuie sa produci, deci, ca sa putem plati salarii, pensii in aceasta tara trebuie sa producem bogatie, ca de acolo sa rezulte ceea ce avem de impartit", a declarat primul-ministru.