Astazi nu o sa scriu despre bancile aflate in topul mondial si despre greutatile cu care acestea se confrunta, ci despre Oakwood State Bank, cea mai mica dintre cele 8.200 de banci din SUA, cu active in valoare de 3 milioane de dolari, 600 de conturi bancare si depozite de 2,13 milioane, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Are un singur punct de lucru situat in Oakwood (populatie 471), are doar doi angajati si este condusa de un bancher in varsta de 82 de ani, batranul mostenind banca de la tatal sau, care a fondat-o in urma cu 100 de ani. Cei doi angajati lucreaza la aceasta banca din 1954, respectiv 1974.

In momentul in care intri in sediu, te intorci in timp cu cel putin 40-50 de ani. Banca isi pastreaza toate datele pe hartie, nu are decat un singur calculator pe care il deschide din cand in cand pentru a "discuta cu FED-ul" si foloseste conturi bancare doar pentru ca o obliga autoritatile, proprietarul spunand ca nu are nevoie de asa ceva, din moment ce ii cunoaste pe toti cei 600 de clienti.

Aceasta banca nu pune la dispozitie servicii de online banking, nu are nici un ATM si nu elibereaza carduri, insa este acolo de aproape 100 de ani.

Conform datelor financiare pe care le gasiti aici, in primele 6 luni ale acestui an a avut un profit de 52.000 de dolari, in scadere cu aproape 87% fata de anul trecut.

La 82 de ani, Roddy Willey ne spune cum poate un business de familie sa reziste un secol: "We know you, you will get to know us. That`s the way we do business". Respect!

Povestea acestei banci, in filmul de mai jos. Sursa articolului, aici.\

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.