Bancpost a redus personalul cu 10% de la inceputul crizei in Romania, respectiv cu peste 400 de angajati, ajungand la aproximativ 3.550 de salariati, si a inchis din iulie sapte unitati teritoriale, pentru a diminua costurile, a declarat, pentru Mediafax, presedintele bancii, Mihai Bogza.

"Am spus ca profitabilitatea nu este prima prioritate in acest an, dar in niciun caz nu este nici ultima. (...) In conditiile in care veniturile au fost afectate de volumul mai mic de activitate, costul lichiditatii a crescut, iar provizioanele s-au majorat si ele, evident ca a trebuit sa recurgem la reduceri de costuri", a explicat Bogza.

In ceea ce priveste costurile cu salariile, Bancpost a recurs la doua modalitati pentru reducerea acestora, respectiv renuntarea la anumite facilitati din pachetele salariale, in intelegere cu sindicatele, si scaderea numarului de angajati.

"Referitor la reducerea numarului de angajati, logica este simpla: ne dimensionaseram personalul pentru un anumit volum de activitate, care in conditiile recesiunii nu va mai putea fi realizat. (...) In total, de la sfarsitul lui septembrie 2008, pe care il consideram momentul de inceput al crizei, si pana in prezent, vorbim de plecari nete de circa 400 de angajati, insemnand cam 10% din personalul pe care il aveam la momentul acela", a spus Bogza.

Bancpost a mentinut in primul semestru reteaua de sucursale teritoriale la 312 de unitati, dintre care 19 erau specializate pe partea de wholesale.

Totusi, Bogza a afirmat ca banca a inchis, incepand din luna iulie si pana in prezent, sapte unitati bancare si nu exclude posibilitatea de a continua acest proces.

La nivelul intregului sector bancar din Romania, s-au inchis, in primul semestru, cel putin 106 sucursale, dintre care 70 de unitati numai in luna iunie, reteaua teritoriala micsorandu-se la 6.446 unitati, iar personalul bancilor s-a redus cu 2.403 angajati, la 69.219 salariati.