Autoritatile americane au consemnat decesul a inca cinci banci, ducand la 89 numarul institutiilor bancare reposate de la inceputul acestui an. Cea mai importanta banca dintre cele cinci este Vantus Bank din Sioux City - Iowa, care avea in derulare credite de 458 mil dolari si 368 mil dolari in depozite. Si-au mai dat obstescul sfarsit InBank din Oak Forest si Platinum Community Bank din Rolling Meadows, ambele din statul american Illinois, plus alte doua banci – First Bank (Kansas City - Missouri) si First State Bank (Flagstaff - Arizona).

Cheltuielile de inmormantare se ridica la peste 401 milioane de dolari, a anuntat FDIC (reglementatorul bancar american), care garanteaza depozitele bancare in limita a 250.000 dolari/cont.

Reamintesc ca daca in 2009 au crapat 89 de banci, anul trecut numarul falimentelor bancare a fost de 25, iar in 2007 de numai 3 banci.

Presa americana, citand oficiali ai FDIC, scrie ca institutia de reglementare are o lista cu inca 416 banci care ar putea deceda si pe care le urmareste cu mare atentie. FDIC a pus deoparte circa 32 de miliarde de dolari pentru inmormantari viitoare, pentru ca vor mai urma, in ciuda reluarii anemice a economiei SUA.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.