Perspectivele economice mondiale sunt mai bune decat se estima anterior, a anuntat luni Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) si purtatorul de cuvant al grupului principalelor zece banci centrale, G-10, potrivit NewsIn care citeaza AFP. El a indemnat insa la prudenta, precizand ca "nu este exclus sa mai avem inca un drum dificil de parcurs".

"Stim deja ca unele perspective au fost revizuite usor in urcare, confirmand faptul ca am depasit, probabil, pentru o mare parte a economiei, perioada de cadere libera ce a marcat ultimul trimestru din 2008 si primul trimestru din acest an", a declarat Trichet.

Saptamana trecuta, BCE si-a revizuit in urcare estimarile privind evolutia produsului intern brut al zonei euro in 2010, mizand in prezent pe o crestere de 0,2%, in timp ce pentru acest an se asteapta la o scadere mai mica.

Trichet a estimat atunci ca economia din zona euro da semne din ce in ce mai puternice de stabilizare, explicand ca perioada de contractie economica s-a incheiat si ca urmeaza o revenire treptata, insa a avertizat ca exista in continuare un grad mare de nesiguranta.