Comisia Europeana mizeaza pe o relansare a activitatii economice in Zona Euro in trimestrul III al acestui an, chiar daca si-a mentinut estimarea privind un recul de 4% al produsului intern brut pe ansamblul anului 2009, anunta AFP.

In previziunile economice actualizate, Comisia arata ca se asteapta la o crestere a PIB-ului 0,2% in trimestrul III si de 0,1% in ultimele trei luni ale anului, dupa reculul de 2,5% din trimestrul I si de 0,1% in cel de-al doilea.

Previziune precedente, publicate in mai, estimau o contractie economica de 0,3% in trimestrul III si de 0,1% in cel de-al patrulea.

"Situatia economica s-a imbunatatit net din cel de-al doilea trimestru, ceea ce ne permite sa stabilim perspective mai bune pentru cresterea economica in cel de-al doilea semestru al anului", precizeaza Comisia, intr-un comunicat.

Cu toate acestea, Bruxellesul isi mentine la 4% previziunea referitoarea la reculul anual al PIB-ul, atat pentru Zona Euro, cat si pentru intreaga UE.

Comisia avertizeaza ca gradul de incertitudine in ceea ce priveste relansarea economica "ramane ridicat".

"Daca este posibil ca relansarea sa surprinda, pe termen scurt, prin intensitate, ramane inca de vazut in ce masura aceasta relansare va fi durabila", spune Comisia.