Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca economia mondiala este pe cale sa iasa din criza, dar ca recuperarea ramane "fragila". "Cei mai recenti indicatori confirma o stabilizare a economiei mondiale. Incepe sa iasa din criza. Cateva state au si gasit calea spre crestere", a precizat fostul ministru francez de Finante, citat de AFP.

"Asia este cea mai avansata pe aceasta cale, insa situatia se imbunatateste si in America si in Europa de Vest", a precizat Strauss-Kahn. "Cu toate acestea, recuperarea ramane fragila. Cererea privata ramane scazuta, tensiunile financiare influenteaza consumul, ceea ce inseamna ca raman capacitati de productie nefolosite in economie si ca somajul va continua sa creasca pentru un timp", a continuat el.

Directorul general al FMI a subliniat, insa, ca exista riscuri minime pentru un al doilea val al crizei. "Raul recesiunii este deja in spatele nostru, dar recuperarea trebuie sa se faca progresiv. Scenariul nostru nu anticipeaza o recesiune dubla. Economia mondiala va castiga in putere pana la finele acestui an si in 2010", a estimat Strauss-Kahn.