Cota de impozitare pentru firmele care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor va ramane de 3% si in anul 2010, potrivit Avocatnet.ro, care a primit aceasta informatie in urma unei solicitari catre Ministerul Finantelor Publice. Potrivit sursei citate, MFP a raspuns ca ”nu intentioneaza sa modifice prevederile Codului Fiscal referitor la cota de impunere pe anul 2010, in cazul contribuabililor de la Titlul IV din Legea 571/2003”. Astfel, cota de impozitare va ramane la cuantumul din 2009, adica 3%.

Cuantumul cotei de impozitare este prevazut la articolul 107 din Codul fiscal. Potrivit acestuia, cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor a fost stabilita la 2% in anul 2007, 2,5% in anul 2008 si 3% in anul 2009.

Conform Codului fiscal, microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microintrepinderilor incepand cu anul fiscal urmator, daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor.

Citeste articolul integral pe Avocatnet.ro.