Marea Britanie a inregistrat un deficit bugetar record in august, de 16,1 miliarde de lire sterline (26,3 miliarde de dolari), acesta fiind cel mai mare nivel de la inceperea actualului sistem de masurare, in 1993, potrivit NewsIn care citeaza Bloomberg. In perioada similara a anului trecut, deficitul bugetar din Marea Britanie era de 9,9 miliarde de lire.

Marea Britanie va trebui sa reduca nivelul cheltuielilor in cel mai rapid ritm din anii '70 pentru a repara daunele cauzate de criza finantelor publice, avertizeaza economistii.

"Ne confruntam cu un deficit enorm, provocat de scaderea veniturilor din taxe", a declarat Richard Snook, economist in cadrul Centrului pentru Cercetare Economica si de Afaceri. "Este o imensa gaura neagra in finantele publice, care ar putea fi umpluta numai prin reduceri semnificative ale cheltuielilor", a adaugat el.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca deficitul va depasi anul viitor 13% din Produsul Intern Brut (PIB), cel mai mare nivel in randul tarilor din G20.