Guvernul Elvetiei a imbunatatit prognoza cu privire la evolutia economiei din acest an, estimand o contractie de 1,7%, cu un punct procentual mai mica decat estimarea anterioara, potrivit AFP. Pentru anul viitor, autoritatile de la Berna prognozeaza o crestere cu 0,4% a PIB, fata de o contractie de 0,4% anticipata anterior.

Reprezentantii guvernului estimeaza ca redresarea economiei va fi lenta. "Presupunem ca economia internationala, dupa ce va inregistra la inceput o revenire puternica, va stagna pe parcursul anului 2010, ceea ce va limita si redresarea economiei Elvetiei", se arata intr-un comunicat al Secretariatului de stat pentru economie.

Totodata, autoritatile estimeaza ca perspectivele pietei muncii raman sumbre, rata somajului urmand sa creasca de la 3,8% in acest an la 5,2% in 2010.

Elvetia a intrat in recesiune dupa primele trei luni ale anului, dupa doua trimestre consecutive in care economia a scazut. Produsul Intern Brut al Elvetiei a scazut cu 0,8% in primele trei luni ale anului, in comparatie cu trimestrul precedent, dupa ce in ultimele trei luni ale anului 2008 PIB-ul a scazut cu 0,3%.