Romania isi va relua cresterea economica la 8-12 luni dupa statele puternice, din cauza ca tara noastra a intrat in criza cu un an - un an si jumatate mai tarziu decat acestea, a afirmat, miercuri, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, citat de Mediafax.

  • "Asa cum criza a venit pe patru canale, respectiv comertul, increderea, cursul de schimb, dar si finantarea, tot asa cred ca acestea vor actiona simetric la revigorare", a declarat oficialul BNR.
  • "Prima lectie este ca nu capitalismul este de vina pentru criza, ci cei care il administreaza, respectiv politicienii, bancile centrale si supraveghetorii", a afirmat el, adaugand ca, in opinia sa, implicarea mai puternica a statului in economie ar reprezenta "un pas in directia gresita".

Lucian Croitoru a explicat ca recurgerea la astfel de masuri a condus la pierderea increderii, dupa cel de-al doilea razboi mondial, si la cresterea inflatiei, in anii '70, adaugand ca prosperitatea din ultimele 3 decenii a economiei s-a datorat pietelor libere.

  • "Concluzia este ca vom avea o noua criza, pentru ca este in natura umana sa se creada ca perioadele prospere nu se termina niciodata", a incheiat Lucian Croitoru.