Premierul britanic Gordon Brown a anuntat duminica introducerea unei legi de incadrare a salariilor si a bonusurilor bancare, ce va permite impunerea de sanctiuni. Proiectul legislativ va fi prezentat saptamanile viitoare in fata parlamentului. "Este de ajuns. Nu voi sta sa le permit oamenilor sa revina la relele obiceiuri de dinainte", a declarat Gordon Brown, citat de AFP.

O lege asupra "serviciilor financiare si a comertului", care "va interzice vechile sisteme de bonusuri", va fi inclusa in discursul prin care regina Marii Britanii va deschide noua sesiune parlamentara pe 18 noiembrie, a subliniat premierul britanic.

"Ea va vorbi de asemenea despre faptul ca exista o atitudine eronata, ca autoritatea de reglementare a pietelor financiare (FSA) va avea dreptul de a interveni si ca institutiilor care nu sunt pregatite sa actioneze in acord cu noile propuneri privind un tratament just al bonusurilor si platilor - li se vor impune amenzi", a continuat Brown.

Aceasta lege va prevede masurile "cele mai severe din lume", a promis prim-ministrul. "Noi ar trebui sa avem mai multe reguli, sunt de acord cu asta", a recunoscut el, estimand ca institutiile financiare trebuie sa "responsabile de actele lor".