Banca Comerciala Carpatica (BCC) isi va majora capitalul social cu 26,82 milioane de lei, dupa ce actionarii au subscris 95,79% din titlurile nou emise in cadrul operatiunii, se arata intr-un comunicat al institutiei remis BVB. Motivul majorarii a constat in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si a sustine liniile de afaceri ale bancii.

Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat in data de 18 iulie majorarea capitalului social cu suma de 28 milioane de lei, prin aport in numerar din partea actionarilor, respectiv emiterea unui numar de 280 milioane de actiuni la pretul de 0,10 lei pe actiune. In cadrul operatiunii au fost subscrise 268,21 milioane de actiuni, procentul de subscriere fiind de 95,792%.

In urma subscrierii, capitalul social al BCC a ajuns la 228,07 milioane de lei, impartit in 2,28 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

"Procentul ridicat de subscriere in cadrul majorarii de capital recent incheiate releva faptul ca Banca Comerciala Carpatica beneficiaza in continuare de sustinerea actionarilor, punandu-se astfel bazele unei dezvoltari sanatoase pe termen lung", se arata in comunicat.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Banca are o valoare de piata de 223,39 milioane de lei, aferenta cotatiei de 0,1110 lei pe actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de luni.