Criza economica din SUA genereaza situatii hilare. Conform publicatiei Federal Times , Posta americana (U.S. Postal Service) se confrunta in acest an cu o scadere de 12.6% a numarului de colete pe care trebuie sa le distribuie, asa ca o parte dintre cei peste jumatate de milion de muncitori nu mai au de lucru.

Ce fac cei care nu lucreaza? Stau, insa intr-un mod organizat, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Astfel, in cladirile US Postal exista niste asa numite “camere de resurse” unde merg cei care vin la lucru dar care nu au nimic de facut, si stau in incaperile respective pana cand este nevoie de ei. Unii stau acolo doar cateva ore pe zi, iar altii intreaga zi.

Sa lucrezi la US Postal poate parea jobul ideal, insa trebuie spus ca in timpul pe care il petrec in camerele respective, oamenii nu au voie sa citeasca, sa se uite la tv sau sa asculte muzica, ci pur si simplu stau acolo asteptand ca angajatorul sa le dea de lucru. Conversatiile cu colegii trebuie reduse si ele la minim. Iar atunci cand esti nevoit sa astepti ore intregi privind peretii intr-o camera de 2-3 metri patrati, timpul trece al naibii de greu, iar asteptarea se transforma in calvar.

Numarul total al acestor ore “de odihna” este de aproximativ 45.000 pe saptamana, ceea ce inseamna echivalentul a 1125 de muncitori platiti full time, costul pentru companie fiind de 1 milion de dolari saptamanal. Se considera ca cel putin 11.000 de angajati ai US Postal stau degeaba in fiecare moment al zilei.

Citester articolul integral si comenteaza pe blogul Khris.ro