Oamenii de afaceri sunt obligati sa ia in calcul majorarea TVA in bugetele pe care le fac, mai ales dupa afirmatiile unor politicieni cu putere de decizie, a declarat marti pentru HotNews.ro Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). El a mai spus ca aceste afirmatii arata ca situatia economica este mai rea decat a fost prezentata sau ca Executivul va face unele concesii sindicatelor, care trebuie compensate.

"Din pacate, mai ales dupa afirmatiile unor politicieni cu putere de decizie, suntem obligati sa luam in calcul majorarea TVA in bugetele pe care le facem. Afirmatiile sunt ingrijoratoare. Ele arata sau ca situatia este mai rea decat a fost prezentata si nu exista bani la buget, sau ca in aceasta perioada electorala, Guvernul este dispus sa faca unele concesii sindicatelor, care trebuie compensate intr-un fel, prin cresterea TVA sau a altor taxe", a spus Florin Pogonaru.

Presedintele AOAR a precizat ca cel mai important efect al majorarii TVA va fi cresterea preturilor, care va avea loc intr-o perioada de instabilitate economica.

El a mai spus ca toate categoriile sociale vor fi afectate de cresterea TVA, de la cele mai napastuite pana la mediul de afaceri. "Se ajunge ca ceea ce trebuia sa se faca prin Legea Salarizarii sa fie facut prin inflatie, adica veniturile noastre sa fie diminuate, fie ca suntem in sectorul public sau privat", a continuat Florin Pogonaru.

Aceste declaratii vin dupa ce ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat marti ca Executivul poate avea in vedere "o reforma a veniturilor", sugerand ca in acest caz TVA ar putea fi majorata, iar nivelul cotei unice va fi mentinut.

Tot marti, surse oficiale din cadrul Guvernului au admis pentru HotNews.ro ca pe holurile Palatului Victoria subiectul cresterii TVA sau a cotei unice este destul de viu discutat.