Grupul olandez ING a anuntat miercuri ca a ajuns la un acord cu grupul bancar Julius Baer pentru vanzarea diziviei sale de private banking din Elvetia, pentru 520 milioane de franci elvetieni (344 milioane de euro), potrivit unui comunicat al companiei. Reprezentantii grupului estimeaza ca vanzarea acestei divizii va genera un profit de 150 milioane de euro pentru ING si va elibera capital de 200 milioane de euro.

ING si Julius Baer asteapta avizul autoritatilor de reglementare pentru incheierea acestei tranzactii si estimeaza ca aceasta va fi finalizata in primul trimestru din 2010.

Divizia de private banking a ING din Elvetia administreaza active de aproximativ 10 miliarde de euro. Excluzand divizia elvetiana, ING Private Banking deserveste peste 65.000 de clienti din toata lumea si administreaza active de peste 48 miliarde de euro.

"Vanzarea activitatilor de private banking din Elvetia arata ca programul "Back to Basics" progreseaza. Aceasta tranzactie, precum si vanzarea operatiunilor de asigurari si management al averilor din Australia si Noua Zeelanda arata angajamentul ING de a se concentra pe mai putine operatiuni si de a reduce complexitatea grupului", a declarat Jan Hommen, directorul executiv al ING Group.

Ca parte a acestei strategii, ING discuta in prezent vanzarea activitatilor de private banking din Asia. Diviziile de private banking din Benelux si Europa Centrala si de Est raman parte integranta a ING., se mai arata in comunicat.