Adoptarea monedei euro la orizontul anilor 2011 - 2015 este un obiectiv "ambitios, dar realizabil", a declarat joi cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume, Mugur Isarescu, in sedinta Parlamentului dedicata numirii noului consiliu de administratie al BNR.

"Principalul obiectiv strategic este adoptarea euro la orizontul anilor 2014 - 2015. Parca e un facut ca acest obiectiv sa se suprapuna peste un nou mandat dar cred ca, in ciuda dificultatilor prezentului, obiectivul este realizabil, ambitios, dar realizabil", a afirmat Mugur Isarescu.

In opinia sa, adoptarea monedei europene "poate fi catalizatorul care poate da coerenta necesara politicilor macroeconomice".

El a admis ca noul consiliu de administratie, care urmeaza a fi aprobat de Parlament, are o sarcina mai grea decat precedentul, in conditiile in care isi incepe mandatul intr-o perioada dificila de criza.

Pe langa adoptarea Euro, consiliul de administratie va avea ca sarcini stabilitatea financiara, stabilitatea preturilor, sanatatea monedei, a creditului si a circulatiei monetare, a mai spus Mugur Isarescu.