BCR vede ca motor al cresterii viitoare a economiei energia, agricultura si infrastructura, domenii pe care isi va axa strategia de finantare in perioada urmatoare. “Pentru economia romaneasca este vitala sprijinirea cresterii in infrastructura, energie si agricultura”, a declarat pentru Hotnews Lucian Anghel, economistul sef al celei mai mari banci locale.

Anghel recomanda oamenilor de afaceri locali sa profite in urmatoarea perioada de ocaziile pe care le vor intalni, asa cum fac investitorii straini. “Oamenii de afaceri romani au reusit sa creeze companii extrem de flexibile care s-au eficientizat pe parcursul unei perioade economic dificile fara sincope majore. Speram sa fructifice oportunitatile care vor aparea in 2010 de fuziuni si achizitii cel putin la acelasi nivel ca investitorii straini”, a mai declarat pentru Hotnews economistul sef al BCR.

Desi nu a dorit sa ofere cifre legate de evolutia creditelor corporate pana la publicarea rezultatelor financiare ale grupului, Anghel a confirmat ca tendinta este crescatoare atat in volum cat si in valoare.

Dupa stabilizarea fluxului de restantieri din zona de retail, BCR se asteapta acum ca restantele la credite sa continue sa creasca pe segmentul IMM. « Situatia ramane sub control », a precizat Anghel.

.