Grupul olandez ING a anuntat joi ca a ajuns la un acord cu grupul financiar Oversea-Chinese Banking Corporation Limited (OCBC Bank) pentru vanzarea diviziilor sale de private banking din Asia, pentru 1,46 miliarde de dolari (un miliard de euro), potrivit unui comunicat al companiei. Reprezentantii grupului estimeaza ca vanzarea acestor divizii va genera un profit de 300 milioane de euro pentru ING si va elibera capital de 370 milioane de euro.

Diviziile de private banking din Asia ale ING administreaza active in valoare de 11 miliarde de euro. Acestea ofera servicii pe 11 piete, printre care cele din Hong Kong, Filipine si Singapore.

ING si OCBC Bank asteapta avizul autoritatilor de reglementare pentru incheierea acestei tranzactii, estimand ca aceasta va fi finalizata pana la finele anului.

"Anuntul de astazi reflecta ritmul si forta noastra de transformare. Prin programul Back to Basics, ING va avea o organizare mai simpla si isi va reduce prezenta geografica si numarul de afaceri, concentrandu-se pe pietele unde detine cu cele mai puternice operatiuni. Prin aceasta tranzactie am finalizat restructurarea afacerilor de private banking. Diviziile de private banking din Benelux si Europa Centrala si de Est raman parte integranta a ING", a declarat Jan Hommen, director executiv al ING.

Grupul olandez ramane insa pe piata asiatica cu operatiuni in sectorul serviciilor bancare pentru companii si persoane fizice, asigurarilor, managementul investitiilor si real estate.

Ca parte a programului Back to Basics, ING a vandut subsidiarele din Australia si ING Noua Zeelanda, care desfasoara operatiuni in domeniul asigurarilor si managementul averilor, pentru 1,1 miliarde de euro, precum si divizia de private banking din Elvetia, pentru 344 milioane de euro.

OCBC Bank este cea mai veche banca din Singapore si ofera o gama variata de servicii financiare.