Banca Mondiala a anuntat, luni, ca a decis sa amane misiunea de evaluare in Romania pana la formarea unui nou Guvern. Anuntul a fost facut de un oficial al Bancii Mondiale, pentru AFP, si vine la cateva zile dupa ce si FMI a luat o hotarare similara.

Fondul Monetar International a anuntat, joia trecuta, amanarea vizitei de evaluare la Bucuresti pana la clarificarea situatiei politice si formarea unui nou Guvern, dupa ce Cabinetul Boc a fost demis, martea trecuta, prin motiune de cenzura.

Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Uniunea Europeana au aprobat, la inceputul acestui an, acordarea unui imprumut in valoare de 20 de miliarde de euro Romaniei. Dintre acestia, un miliard de euro vin de la Banca Mondiala. 300 de milioane de euro au ajuns deja in Romania, restul transelor urmand sa fie eliberate in urma vizitelor de evaluare.

Premierul desemnat de seful statului, Lucian Croitoru, a anuntat ca respectarea angajamentelor luate de Romania, in urma acordurilor de imprumut cu institutiile internationale, este prioritara pentru mandatul sau.