Peste 7 milioane de romani sunt in baza de date a Biroului de Credit, numarul restantierilor crescand lunar cu medii care ating si 10%, a declarat pentru Hotnews.ro Serban Epure, seful institutiei. El a mai spus ca cele mai multe restante sunt pe segmentul creditelor de consum, urmate apoi de cele inregistrate la cardurile de credit.

Epure a admis ca mai sunt banci care inscriu eronat in Biroul de Credit restantieri, dar ca numarul acestora este in scadere. "Avem si clienti care vin la poarta noastra plangandu-se ca au fost inscrisi in Birou in mod eronat. Noi le dam o hartie prin care certificam ca nu au datorii, hartie cu care ei se duc la banca si isi pot obtine creditul. E drept, numarul lor e in scadere", a precizat Epure, fara a nominaliza bancile in cauza.

Seful Biroului de Credit a mai spus ca luna trecuta au fost 600.000 de cereri de verificare, acest numar echivaland cu numarul potential al cererilor de credit.

Printre proiectele pe care Biroul de Credit doreste sa le realizeze in 2009, sunt extinderea bazei de date prin procesarea informatiilor referitoare la PFA-uri si IMM-uri si incheierea de acorduri de schimb de date transfrontalier cu birouri de credit din alte tari.