Millennium Bank intra pe piata de factoring cu un produs ce se adreseaza companiilor cu o cifra de afaceri de cel putin 500.000 euro, care vor sa isi imbunatateasca lichiditatea sau sa obtina capital de lucru, se arata intr-un comunicat al bancii. Acest produs este disponibil in lei si finanteaza pana la 80% din valoarea facturilor eligibile.

"Factoring ofera clientului, pe langa finantare, avantajul de a externaliza catre banca procesul de colectare facturi si, prin urmare, reduce timpul alocat monitorizarii incasarilor de la clienti", se mai arata in comunicatul bancii.

"In contextul economic actual, companiile se confrunta deseori cu deficit de lichiditate, deoarece incasarile nu respecta intotdeauna termenele stabilite cu partenerii comerciali. Prin componentele sale definitorii - finantare, colectare, monitorizare - factoringul este o solutie avantajoasa, care ofera finantare in functie de volumele de vanzari ale companiilor“, a declarat Dana Feher, director dezvoltare produse corporate la Millennium Bank.

"Prin intermediul factoringului, companiile practic «vand» catre banca facturile si obtin lichiditatea necesara pentru a-si continua activitatile curente”, a adaugat Dana Feher.

De asemenea, reprezentantii Millennium Bank precizeaza ca factoringul ofera flexibilitate in ceea ce priveste utilizarea fondurilor, banca nelimitand destinatia acestora. In plus, odata ce limita de factoring este aprobata, acest produs necesita o documentatie simpla in baza careia se obtine finantarea de la banca.

Odata cu lansarea acestui nou produs, Millennium Bank isi completeaza portofoliul de produse si servicii pentru companii si ofera toate tipurile de operatiuni: conturi curente, credite, carduri, depozite, schimb valutar, leasing, factoring, trade finance, Internet Banking si Call Center.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. In prezent, banca are 74 de unitati pe teritoriul Romaniei, care se adreseaza populatiei, companiilor si clientilor de private banking.