"Tarul bonusurilor" din administratia Obama, Kenneth Feinberg, le-a cerut directorilor de top din sapte companii care primesc ajutoare de la stat sa isi taie salariile cu 50%. In plus, pentru 25 dintre cel mai bine platiti angajati, partea de salariu pe care o primeau cash va fi redusa cu 90 de procente, anunta Bloomberg, care citeaza surse apropiate programului. Printre institutiile de creditare afectate de aceasta decizie se numara Citigroup Inc. si Bank of America Corp.

Kenneth Feinberg este un cunoscut avocat, numit in luna iunie de guvernul american pentru a supraveghea modul in care se acorda bonusurile in bancile ajutate de stat. Potrivit unor surse citate de ABCNews, orice director care vrea mai mult de 25.000 dolari, in avantaje speciale - cum ar fi avioane private, limuzine sau masini de serviciu - va trebui sa primeasca in primul rand permisiunea guvernului. Trezoreria Statelor Unite nu a facut, pana acum, niciun comentariu cu privire la informatiile vehiculate in presa de peste Ocean.

Feinberg supravegheaza bancile care au primit "asistenta exceptionala" din partea statului: AIG, Citigroup, Bank of America, General Motors, Chrysler, GMAC si Chrysler Financial. O declaratie oficiala cu privire la planul pe care il elaboreaza este asteptata in zilele urmatoare. Cele sapte companii mentionate in presa au refuzat sa comenteze informatiile, pana cand planul nu va fi facut public.