Rusia a renunta la procesul pe care l-a intentat bancii Bank of New York Mellon, in care cerea daune de 22,5 miliarde de dolari, conform unei solicitari anterioare a autoritatile vamale ruse, potrivit Reuters. Autoritatile ruse cereau bancii compensatii dupa ce fostul vicepresedinte al institutiei financiare, Lucy Edwards, a ajutat in mod ilegal la transferul a sapte miliarde de dolari din Rusia la sfarsitul anilor '90, prin conturile Bank of New York.

"Curtea a examinat cererea autoritatilor vamale de a retrage plangerea impotriva Bank of New York Mellon, iar cazul a fost inchis", a declarat judecatoarea Lyudmila Pulova.

Bank of New York Mellon a ajuns la un acord cu autoritatile vamale din Rusia prin care va plati 14 milioane de dolari si va deschide o facilitate de credit pentru bancile rusesti, pe o perioada de cinci ani, in valoare totala de patru miliarde de dolari.

Procesul, intentat de Serviciul Federal Vamal, a fost urmarit indeaproape de catre investitorii si clientii Bank of New York Mellon.

"Suntem foarte multumiti ca am rezolvat aceasta problema", a declarat vicepresedintele executiv al Bank of New York Mellon, Matthew Biben.