UPDATE 1: Biroul FMI de la Bucuresti a confirmat oficial joi seara ca delegatia Fondului va face o vizita in Romania in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, ca urmare a "cererii presedintelui Romaniei". Reamintim ca surse apropiate negocierilor declarasera joi in jurul pranzului ca echipa FMI a fost "convinsa" sa nu isi mai amane vizita programata pentru 28 octombrie, astfel incat discutiile vor avea loc in timpul programat initial.

Potrivit sefului PSD, Mircea Geoana, delegatia Fondului Monetar va veni la Bucuresti impreuna cu reprezentantii Bancii Mondiale, fara ca delegatia sa includa si oficialii Comisiei Europene.

"Este si o veste proasta, delegatia Comisiei Europene nu vine, si este o veste nici proasta nici buna, Banca Mondiala vine, dar amâna partea de împrumut din partea Bancii Mondiale pâna când va exista un guvern legitim la Bucuresti", a afirmat Geoana la postul public de radio.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va încerca sa convinga FMI sa vina în România. Astfel, el a spus miercuri ca are obligatia sa încerce sa convinga institutiile internationale sa continue procesul de finantare pentru România chiar în situatia unui Guvern demis, opinând ca este "exagerat" sa fie legata continuarea finantarii de situatia Guvernului.

Seful statului a aratat ca România are un prim-ministru desemnat, obligat sa depuna programul si lista cabinetului în termenul de zece zile, exprimându-si convingerea ca acest Guvern va trece de Parlament si România înca mai are sanse sa rezolve problemele financiare care se prefigureaza pentru lunile noiembrie si decembrie. "Sigur, nu pot spune ca stau pur si simplu si contemplu ceea ce se întâmpla, am obligatia sa încerc sa conving institutiile internationale finantatoare sa continue procesul de finantare chiar în situatia în care avem un Guvern cazut, pentru ca în opinia mea este exagerat sa legam continuarea finantarii de un Guvern cazut sau nu, de un Guvern instalat sau neinstalat. Dar nu stiu daca asta o sa reusesc", a explicat seful statului.