Fitch Ratings a reconfirmat calificativul "BBB" acordat Bancii Comerciale Romane (BCR) pentru credite pe termen lung in moneda locala si in valuta, cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare. Totodata, Fitch a scazut ratingul individual al bancii la "D", de la "C/D".

Celelalte calificative ale BCR, cel pentru imprumuturi pe termen scurt in moneda straina si cel de sprijin, au fost mentinute la "F3", respectiv "2".

Ratingurile pentru credite pe termen scurt si lung si cel de sustinere se bazeaza pe sprijinul potential pe care BCR l-ar putea primi din partea actionarului majoritar, grupul austriac Erste Bank, in caz de nevoie.

Calificativele pe termen lung ale BCR sunt afectate negativ de ratingul "BBB" al Romaniei, iar perspectiva negativa a bancii reflecta perspectiva ratingului suveran al tarii, se mai arata in comunicat.

La fel ca si celelalte banci din Romania, BCR a fost afectata de impactul majorarii provizioanelor asupra profitabilitatii operationale si a capitalizarii, care se reflecta in revizuirea in scadere a ratingului.