Premierul in exercitiu Emil Boc se intalneste joi, incepand cu ora 18:30, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti, pentru a doua revizuire a acordului incheiat de Romania cu institutia financiara, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, anuntase, miercuri, ca delegatia FMI va avea o intalnire cu premierul si alti ministri ai Cabinetului in cursul zilei de joi.

Delegatia FMI, care se afla in Romania pentru a doua revizuire a acordului, s-a intalnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, avand si o prima discutie, la nivel de experti, cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice.

Delegatia se va intalni cu mai multi lideri politici, a declarat, miercuri, seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, care a precizat ca discutii intre institutia financiara internationala si politicieni au avut loc si in trecut. Reprezentantii FMI s-au intalnit, joi dimineata, cu liderul liberal Crin Antonescu.

Romania a incheiat, la inceputul acestui an, un acord de imprumut cu mai multe institutii internationale, imprumut in valoare de 20 de miliarde de euro. Aproape 13 miliarde de euro provin de la FMI.