Rep: Domnule Croitoru, v-ati luat cateva zile libere dupa toata agitatia....?

Lucian Croitoru: Nu, nici vorba. Nici nu am plecat din BNR de fapt. Sunt la serviciu. Mi-am luat concediu doar pe perioada in care m-am ocupat de alcatuirea unui Guvern.

Rep: Aveti sa va faceti vreun repros in urma demersului in care ati fost implicat?

Lucian Croitoru: Nu. Consider ca mi-am facut datoria. Iau experienta prin care am trecut ca pe o realizare. Consider chiar ca am avut un succes.

Rep: Succes??

Lucian Croitoru: Da, pentru ca Parlamentul s-a luminat in urma discursului pe care l-am sustinut si nu a mai fost, cel putin PNL, atat de indarjit impotriva unui acord cu Fondul. Stiti ca PNL nu era foarte de acord cu Acordul in sine. Am avut sentimentul ca au inteles ca suntem intr-o criza si ca incheierea acestui Acord este foarte necesara.

Rep: V-as intreba ceva mai direct daca nu considerati ca prin gestul Dvs de a accepta numirea la Guvern ati implicat o institutie independenta cum e BNR, in...

Lucian Croitoru: Nu, nu am implicat sub nicio forma. M-am implicat personal, nu institutia.

Rep: Ce nu au inteles parlamentarii din discursul Dvs?

Lucian Croitoru: Ca suntem intr-o criza adanca. Niste oameni de buna credinta ar fi spus : "Domnule, sa-l lasam pe Croitoru". Si pe urma, in ipoteza in care Geoana ar fi castigat alegerile, m-ar fi schimbat in decembrie. Ce pierdeau? Momentul este oricum foarte dificil.

Rep: Nu stiu ce pierdeau... Inteleg ca acum v-ati intors definitiv in...

Lucian Croitoru: In lumea reala? Da.