Social-democratii au anuntat, prin vocea lui Mircea Geoana, ca urmeaza sa depuna luni la Parlament proiectul legii responsabilitatii fiscale, prin care se va introduce bugetarea multianuala, potrivit NewsIn. Adoptarea legii responsabilitatii fiscale pana la sfarsitul acestui an este una dintre conditiile impuse de FMI pentru eliberarea urmatoarei transe din imprumutul pentru Romania.

„Stim in fiecare zi cum se risipeste banul public si cum banii din taxe si impozite, pe care dumneavoastra ii platiti, se duc pe apa sambetei, fara continuitate si fara sa stim cum e posibil sa cheltuiesti zeci de miliarde de euro din buget si sa nu ai o centura de ocolire, sa nu ai autostrada, sa nu ai o scoala sau un spital de buna calitate. Aceasta lege pe care o vom prezenta luni in Parlament se numeste legea responsabilitatii fiscale, care va asigura pentru prima oara in Romania ceea ce se numeste bugetare multianuala. Vom sti, de acum inainte, cati bani trebuie cheltuiti pentru autostrada Transilvania, ca sa nu mai patim rusinea sa construim si sa ne oprim, asa ne prinde anul 10.000 pana vom avea autostrazi in Romania”, a afirmat, sambata, Mircea Geoana, la un miting electoral.

Liderul PSD a mai afirmat ca legea responsabilitatii fiscale va elimina posibilitatea rectificarii bugetare „fara o justificare serioasa”, asa cum s-a intamplat cu fondurile pentru subventiile crescatorilor de animale din Romania.