Acordul Fondului Monetar International cu Romania decurge conform planului. Intarzierea in acordarea imprumutului este cauzata de schimbarea Executivului, a explicat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a declarat ca nu este ingrijorat in mod special de acest program.

"In cazul Romaniei este un program normal. Bineinteles ca este o schimbare de guvern, asa ca exista o oarecare intarziere, dar nu am nicio grija deosebita in privinta acestui program", a declarat directorul Fondului, citat de Mediafax.

Declaratiile au fost facute in Saint Andrews, unde are loc reuniunea ministrilor de Finante si a sefilor bancilor centrale din statele G20. Dominique Strauss-Kahn a vorbit cu aceasta ocazie si de situatia Ucrainei, unde alegerile prezidentiale au amanat de asemenea discutiile din acordul stand-by. "Cand oamenii sunt in campanii electorale, deciziile pot fi un pic diferite decat ce ai discutat cu ei in urma cu un an, la negocierea acordului. Acum ne aflam intr-o perioada deosebita si trebuie sa asteptam rezultatul alegerilor pentru a relua discutiile cu guvernul", a declarat directorul Fondului, potrivit agentiei de presa citate.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, si Elena Flores, reprezentanta Comisiei Europene, au anuntat autoritatile de la Bucuresti, saptamana aceasta, ca "vom vira banii de indata ce incertitudinea politica se va rezolva si masurile necesare vor putea fi adoptate".