Ministrii de finante din Uniunea Europeana au adoptat un acord preliminar cu privire la cresterea capitalului obligatoriu al bancilor, pentru a compensa activitatile cu tranzactii riscante, potrivit Reuters. Decizia finala asupra acestui pachet de reforme revine statelor membre si Parlamentului European.

"Consiliul ministrilor de Finante a ajuns la un acord general privind proiectul de directiva care are rolul de a inaspri prevederile referitoare la comunicarea informatiilor si la nivelul capitalului obligatoriu, in cazul operatiunilor de tranzactii cu instrumente financiare in sectorul bancar", se arata intr-un comunicat al UE.

Reforma are in vedere si revizuirea politicilor de compensare financiara din sistemul bancar, care "genereaza riscuri inacceptabile", se mai arata in comunicat.

Masurile au fost propuse in luna iulie de Comisia Europeana pentru a inaspri regulile cu privire la capitalului obligatoriu al bancilor, in urma problemelor generate de criza. Aceste masuri fac parte din eforturile mai ample ale G20 de a obliga bancile sa-si consolideze capitalul si nivelul lichiditatilor.