Presedintele director general al BRD – Groupe Societe Generale, Patrick Gelin, se va retrage de la conducerea institutei de credit in luna ianuarie a anului viitor, se arata intr-un comunicat al bancii remis BVB. Ca urmare a deciziei personale, Gelin se retrage din activitatea profesionala, dupa 40 de ani de cariera in cadrul Grupului Societe Generale.

"Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie si la functia de presedinte director general al BRD – Groupe Societe Generale ca urmare a deciziei personale, in deplin acord cu conducerea Grupului Societe Generale, de a se retrage din activitatea profesionala, dupa 40 de ani de cariera in cadrul grupului", se arata in comunicat.

Actionarii BRD – Groupe Societe Generale au fost convocati pe 14 decembrie pentru a alege un nou administrator in locul lui Patrick Gelin, candidatul propus fiind Guy Marie Charles Poupet. Mandatul noului administrator va incepe din data de 1 ianuarie 2010 si va avea o durata de patru ani.