Economia romaneasca va reveni pe crestere abia in 2011, anul 2010 urmand sa fie unul de revenire, spune fostul premier desemnat, Lucian Croitoru, care considera si ca relansarea economiei romanesti este incetinita de criza politica, potrivit Mediafax.

  • "Revenirea economiei va fi incetinita de criza politica. Cred ca dupa ce se va incheia criza politica, economia mondiala va influenta si reluarea cresterii economice din România. Astfel, cred ca anul 2010 va fi un an de revenire, iar 2011 va fi un an de crestere", a afirmat Lucian Croitoru, joi, la deschiderea sedintei Bursei de Valori Bucuresti.
  • "Reluarea cresterii economice in România depinde in mare masura de ce se intâmpla pe plan mondial. Sunt economii mari, ca a Statelor Unite, a Marii Britanii, care au inceput sa se stabilizeze. Stimulii financiari ai statelor respective incep sa se epuizeze si sunt inlocuiti de increderea investitorilor. Economia mondiala ne va influenta pe aceleasi canale prin care a venit si criza, insa tot cu intârziere", a incheiat Lucian Croitoru.