Banca Europeana de Investitii si Ministerul Finantelor Publice au semnat un contract de imprumut de 395 milioane de euro pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate, care reprezinta aproximativ 45% din valoarea totala a proiectului, restul fondurilor urmand sa fie asigurate de la bugetul de stat sau din alte surse. Data finala de utilizare a fondurilor este 31 decembrie 2014.

Valoarea totala a proiectului este 883 milioane de euro, potrivit BEI, iar perioada de rambursare a imprumutului este de pana la 25 de ani, potrivit comunicatului BEI.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca nu sursele de finantare sunt problema pentru realizarea rapida a investitiei ci bugetul limitat care impedica Ministerul sa aloce fonduri consistente pentru proiecte. "Daca banii sunt alocati cu taraita, sunt sanse sa finalizam lucrarile si peste 10 ani", a spus Berceanu.

Acesta a mai declarat ca, "daca nu vor fi 20 de contestatii, speram ca pana in primavara sa avem consortiul pentru inceperea lucrarilor".