Unul pe luna. Cam asta e frecventa cu care se fura in ultima vreme bancomatele in nordul Canadei, mai precis pe langa Laurierville.

In noaptea de vineri spre sambata, in jurul orelor 3,30, doi indivizi cu o camioneta au „agatat” ATM-ul unei banci si l-au tras, cu bucati de perete cu tot. Politia (de fapt „Siguranta”, ca se cheama Sûreté du Québec) a infiintat linii telefonice speciale, unde poti sa ii dai in gat pe hoti, asigurandu-ti-se confidentialitatea. Ca si cum ala care a furat ATM`ul o sa si-l instaleze in fata casei, sa-l vada toti vecinii si sa crape de ciuda ca ce ATM ultimul racnet si-a tras el.

Dar cel mai cretin furt din asta (sau cel mai cretin din cate am citit eu, ca poate vor fi fiind fost si altele) s-a petrecut undeva in Africa de Sud, unde imbecilii care au furat (tot prin agatat si tractat) ATM-ul, s-au dus acasa si in loc sa-l sparga, au vrut sa fie mai „aristocrati”. Au refacut legaturile, au schmbat cablurile de alimentare smulse, dupa care l-au bagat in priza, incercand sa il goleasca cu cardurile. Sa-l foloseasca in scop personal, cum ar veni. Numai ca in momentul in care l-au cuplat la curent, GPS-ul ATM-ului a transmis bancii locul in care se afla, iar politistii s-au dus la sigur si i-au arestat pe dobitoci.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.