Fondul Monetar International a anuntat ca a vandut doua tone de aur catre Banca Centrala din Insula Mauritius. Informatia vine la doua saptamani dupa ce Fondul a anuntat cedarea a 200 de tone de metal pretios catre India, transmite AFP. Aceste vanzari au ca scop intarirea finantelor FMI, pentru a permite Fondului sa imprumute mai mult statele care au nevoie de ajutor.

Tranzactia cu Insula Mauritius a fost realizata la pretul pietei din data de 11 noiembrie si a adus Fondului "un produs echivalent cu 71,7 milioane de dolari", a anuntat organizatia intr-un comunicat.

Vanzarea catre banca centrala indiana, care a fost realizata intre 19 si 30 octombrie, de asemenea la pretul pietei, a adus 6,7 miliarde de dolari. Vanzarile catre India si Mauritius fac parte din programul care prevede instrainarea a 403,3 tone de aur, pentru a consolida finantele organizatiei.

Dupa anuntul tranzactiei cu India, pretul aurului a atins imediat un nou nivel record, de 1.093,10 dolari pe uncie. Luni, aurul a atins un nou nivel istoric, depasind pentru prima oara 1,140 dolari pe uncie.